PMS se účastní kampaně zaměřené na pomoc dlužníkům a boj proti dluhům

Aliance proti dluhům, mezi jejíž zakládající členy patří Probační a mediační služba, spustí příští týden informační a osvětovou kampaň. Ta upozorní na problematiku zadluženosti a pomůže dlužníkům s postupným a efektivním řešením jejich složité životní situace. Kampaň bude sestávat z několika fází včetně distribuce informačních brožurek určených lidem, kteří si s dluhy nevědí rady. Součástí kampaně bude také spuštění nových, informativních webových stránek k problematice dluhů a v neposlední řadě také informační kampaň v tisku.

Naším cílem je doručit lidem, které dluhy ohrožují, jasné informace o tom, jak konkrétně postupovat, aby jim zadluženost nezničila život. Dlužníkům, kteří se už s tíživou situací potýkají, chceme sdělit, že pomoc je možná, a jasně a bez použití složité právničiny popsat, jak a kde ji mají hledat,“ uvedla ředitelka Probační a mediační služby Andrea Matoušková.

PMS začne do svých 74 poboček po celé republice distribuovat informační brožury v půlce srpna. Brožury mají i elektronickou verzi, která bude ke stažení na vznikajících webových stránkách Aliance proti dluhům. Během podzimu se v deníku Blesk a regionálních mutacích Deníku objeví osvětové články na téma předcházení dluhům a řešení dluhové problematiky.

Osvětová a informační kampaň je realizována v rámci projektu „Rozvoj probačních a resocializačních programů – posílení prevence a ochrany společnosti před opakováním trestné činnosti“, který je finančně podpořen z Programu švýcarsko-české spolupráce.

8. srpna 2016 Tiskové oddělení PMS